מימון המונים - איך עושים את זה נכון?

מימון המונים הפך בשנים האחרונות לאחת משיטות גיוס הכספים הפופולריות ביותר, בזכות היתרונות בגיוס כספים מהרבה אנשים פרטיים במקום דרך תורם אחד בלבד.

אם גם אתם אחראיים על גיוס כספים לעמותות ושוקלים את האפשרות המצוינת הזו, אנו רוצים לתת כמה טיפים מנצחים שיעזרו לעשות את זה כמו שצריך. נתחיל עם כמה מילים על מימון המונים באופן כללי ועל היתרונות הטמונים באפשרות הזו. 

מה זה מימון המונים?

מימון המונים הוא הליך של גיוס סכום כסף מוגדר מראש על ידי פנייה לציבור הרחב, כשכל אדם יכול לתרום לפי יכולתו ורצונו עד שאנו מגיעים לסכום הנדרש אליו אנו מכוונים. כדי להגיע אל התורמים הפוטנציאליים, ניתן להשתמש בכל הכלים שעומדים לרשותנו במדיה כיום: פרסום בפייסבוק, שליחת ניוזלטרים, הודעות בווטסאפ, ועוד. 

חשוב לשים לב שיש באופן כללי שני סוגים של מימון המונים: הסוג הראשון הוא קמפיין של אנשים פרטיים למטרות שונות (הוצאת ספר, אלבום או יעד אישי אחר). במקרים האלו התורמים לא יודעים בוודאות כיצד מנוצל הכסף שנתרם ומפני שמדובר באנשים פרטיים, אין הם מחויבים לדווח על כך.

לעומת זאת, כשמדובר בקמפיין גיוס המונים של עמותה ללא מטרות רווח (מלכ״ר) המחזיקה באישור ניהול תקין ובאישור לזיכוי במס על פי סעיף 46 לפקודת מס הכנסה - לא רק שאפשר לדעת במדויק לאן הכסף הולך, אלא שהתרומה שניתנת היא גם מוכרת במס הכנסה לטובת החזר מס (בניגוד לקמפיינים פרטיים שהיא הוצאה שאינה מוכרת לצרכי מס). 

מהם היתרונות במימון המונים?

אז מה היתרונות במימון המונים? שווה לדעת שיש לא מעט כאלו:

  • יותר תורמים פוטנציאליים: במקום לנסות להשיג סכום כסף גדול מאדם/גוף אחד נגייס סכומים קטנים מהרבה מאד אנשים.
  • פחות תחרות: נכון שכל אחד מאיתנו נחשף להרבה מאד קמפיינים כאלו, אבל עדיין לא מדובר בקרנות הפילנתרופיות אליהן פונים עשרות ולעיתים מאות עמותות וארגונים מדי שנה, ולמעשה מתחרים על המימון.
  • מציגים את עצמנו לעולם: האופן בו גיוס המונים נעשה מאפשר לנו לספר על עצמנו ועל המטרות שלנו, ולהגדיל את החשיפה וההיכרות עם העמותה והמטרות שלה. כמו כן, הוא מאפשר לתורמים שלנו להזדהות עם המטרה החשובה ולהפוך לשגרירים שלנו בעולם.

איך עושים את זה נכון?

  • פרסום ממוקד ומטורגט היטב: כדי להגדיל את הסיכויים לקבל מימון מהציבור, עלינו לוודא שאנו פונים אל קהל היעד הרלוונטי באמת. באופן טבעי ההשקעה הפוטנציאלית בפרסום הקמפיין היא מוגבלת, ולכן חייבים לוודא שפונים אך ורק לקהל יעד רלוונטי באמת.
  • שימוש חכם במדיה: כשאנו פונים אל התורמים הפוטנציאליים כדאי לנצל את האפשרויות השונות של המדיה, חשוב לשים תמונה מתאימה בפרסומים (סרטון זה בכלל מצוין) וכמובן לכתוב טקסט קולע שמסביר בדיוק על המטרה של הקמפיין.
  • מידע נרחב בעמוד התרומה: כאשר הגולשים מחליטים להיכנס לעמוד ולהתעניין, חשוב שנדע לספק להם מידע נרחב על מהות התרומה. מומלץ לשלב גם כאן סרטונים ותמונות ככל הניתן כדי ליצור את התמונה השלמה.
  • סיוע משגרירים: שגרירים הם מעגל התמיכה הקרוב ביותר לעמותה - עובדים, חברי הנהלה, מתנדבים ותורמים קבועים. קמפיין שגרירים למעשה מפצל את יעד הגיוס המלא למספר יעדים חלקיים, אותם מחלקים בין השגרירים כיעדי גיוס אישיים. כך, במקום לגייס מיליון ש"ח מהציבור הכללי, ניתן לבקש ממתנדב לגייס 1000 ש"ח מהסביבה הקרובה שלו. בדרך זו, אתם מרוויחים גם את המגע האישי של המתנדב/העובד עם התורמים וגם שומרים על רמת מעורבות גבוהה של חברי העמותה בקמפיין.

JGive PRO - ייעוץ אסטרטגי למימון המונים

מתלבטים אם ואיך לצאת לקמפיין מימון המונים? במחלקת הייעוץ האסטרטגי שלנו, JGive PRO, אנו מסייעים לעמותות בבניית תשתית איתנה לקמפיין, הצבת יעדים ריאליים, ייעוץ בפרסום, חיבור לספקים חידוד מסרים ועוד. במהלך עבודה משותפת, תקבלו מאיתנו מעטפת שלמה לניהול קמפיין מוצלח ומימוש מלוא הפוטנציאל שלו. צרו איתנו קשר כאן >

לסיכום

מימון המונים זו בהחלט דרך מצוינת לגיוס כספים שתתאים להרבה מאד עמותות וארגונים ללא מטרות רווח. עם זאת, חשוב לעשות זאת בצורה מקצועית ומסודרת וזה בדיוק מה שאנחנו עושים כאן ב-JGive PRO. כשתרגישו מוכנים לצאת לדרך, אתם מוזמנים לפנות אלינו ואנו נעזור לכם להקים קמפיין גיוס יעיל ומוצלח – ושיהיה הרבה בהצלחה!

להורדת המסמך המלא

תודה! להורדת המסמך לחצו כאן

להורדת הקובץ
משהו לא עבד. שננסה למלא את הטופס שוב?

להורדת הסקר המלא

להורדת הסקר לחצו כאן

משהו לא עבד. שננסה למלא את הטופס שוב?

להורדת המסמך המלא

תודה! להורדת המסמך לחצו כאן

להורדת הקובץ
משהו לא עבד. שננסה למלא את הטופס שוב?

להורדת הסקר המלא

להורדת הסקר לחצו כאן

משהו לא עבד. שננסה למלא את הטופס שוב?

Adm

מאמר מערכת

The JGive Team