איך מקימים עמותה?

עמותה ללא מטרות רווח היא הדרך הטובה ביותר ליצירת שינוי חברתי בקנה מידה גדול, אבל מאיפה מתחילים?

למי מותר להקים עמותה?

על פי החוק היבש, כל שני אזרחים מעל גיל שמונה עשרה רשאים להקים עמותה באופן משותף. עם זאת חשוב לדעת מראש כי כדי לקבל הכרה כעמותה או כמלכ״ר במס הכנסה, יש להציג שבעה חברים לפחות שיירשמו כמייסדי העמותה, וחשוב שלא תהיה קרבה משפחתית ביניהם.

טפסים שאתם צריכים

כדי להתחיל בתהליך הרישום יש למלא את הטפסים הבאים ולהגישם: 

• תקנון העמותה: זהו אחד הטפסים שיש לצרף בעת הגשת בקשה לרישום עמותה. ככלל ניתן לבחור באחת מתוך שלוש אפשרויות: אימוץ תקנון גנרי מרשם העמותות, עריכת התקנון הגנרי המצוי וביצוע התאמות הרלוונטיות לעמותה, או ניסוח תקנון חדש לחלוטין.

  •  טופס קביעת מטרות העמותה: נמצא בטופס התקנון עצמו. יש לנסח 2-3 מטרות ראשיות בסעיפים שונים ולאחר מכן לנסח תתי מטרות לכל אחת. 
  • טופס מוסדות העמותה: המבנה התאגידי של כל עמותה בישראל חייב לכלול אסיפה כללית, ועד ביקורת ו-ועד מנהל. האספה הכללית מורכבת מכל חברי העמותה, ובמסגרתה דנים בנושאים השונים שעל סדר היום. הוועד המנהל נבחר מבין חברי העמותה ונושא באחריות לניהול העמותה והפעילויות שלה הלכה למעשה.
  • טופס בקשה לרישום עמותה: בסעיף הראשון של הטופס יש להציע שלושה שמות לעמותה לפי סדר עדיפות שלכם. אם שם אחד לא יאושר מכל סיבה שהיא, רשם העמותות יבחר בשם הבא ברשימה. הסעיף השני כולל את כתובת העמותה ואת אזור הפעילות שלה. הסעיף השלישי הוא הצהרה על מטרות פעילות העמותה ובסעיף הרביעי יש לציין את מטרות העמותה, והן צריכות להיות זהות למטרות המפורטות בתקנון.
  • אישור תשלום: במהלך הגשת הבקשה תעברו למערכת תשלום ותשלמו את האגרה לרישום עמותה בסך של 822 שקלים נכון ל-2022. האישור שיתקבל יצורף גם הוא לבקשה.

רישום העמותה

מכאן מתחיל בעצם השלב החשוב של רישום העמותה בפועל. שימו לב שזהו תהליך שכולל לא מעט בירוקרטיה וחשוב להיערך לכך מראש.

טיפ: היעזרו באנשי מקצוע

אם אין לכם את הידע המשפטי או הכלכלי המתאים, מומלץ להיעזר תמיד באיש מקצוע (לפעמים אפילו יותר מאחד) לצורך קידום מהיר של התהליך. עורך דין יוכל לסייע בקידום מנהלות חשובות, ורואה חשבון או יועץ מס יוכלו לקדם תהליכים ולעזור לכם להתנהל בשלבים הראשונים מול רשויות המס בישראל. חשוב לדעת כי את תהליך הגשת בקשה מקוונת (הדרך הנוחה והמהירה ביותר) יכולים לבצע רק עורכי דין ורואי חשבון בעלי כרטיס חכם, וזוהי סיבה נוספת מדוע מומלץ להיעזר באנשי מקצוע בתהליך.

אם הבקשה שלכם אושרה, עורך הדין יקבל את תעודת הרישום ואת מסמכי הבקשה המקוריים. אם הבקשה תסורב, עורך הדין יקבל הודעה עם פירוט לגבי הסירוב ומה צריך לעשות כדי לאשר את הבקשה. שימו לב שמרבית הסירובים נובעים מטעויות בהגשת הבקשה, ולכן צריך למלא אותה בצורה מסודרת ויסודית.

לאחר הגשת הבקשה, תקבלו תשובה עד שמונה ימי עסקים מיום ההגשה. טיפול בבקשה לאחר סירוב הוא עד חמישה ימים לאחר ההגשה החוזרת. אם מדובר בתקנון מיוחד, התשובה תתקבל עד 21 ימי עסקים מיום הגשת הבקשה.

איך מתחילים לקבל כסף?

אז בשעה טובה האישור מרשם העמותות הגיע וכעת זה הרגע להתחיל את הניהול השוטף של העמותה. אתם כנראה כבר יודעים שאחד החלק הקריטיים והחשובים הוא הנושא של גיוס כספים, וחשוב לבנות מערך גיוס מקצועי ונכון. כמובן שאפשר ורצוי לנסות ולגייס תורמים פרטיים במידת האפשר, אך חשוב לזכור שלרוב האפשרות הזו לא מאפשרת גיוס מספק של משאבים לכל צרכי העמותה ולכן אנו רוצים להכיר לכם כמה מהאפשרויות שלנו כאן בפלטפורמת JGive.

1.    הפלטפורמה שלנו לגיוס תרומות היא כיום הפלטפורמה המובילה והנוחה ביותר לגיוס כספים לעמותות ומלכ״רים. היתרון העיקרי של גיוס תרומות ב- JGive הוא העובדה שתורמים יכולים לתרום כל סכום שהוא, כאשר עמלת השימוש היא מינימלית. ניתן כמובן לקבל תרומות בהוראת קבע, וגם מתורמים מזדמנים שמעוניינים לתרום באופן חד פעמי.

  1. בפלטפורמה שלנו תוכלו להיעזר בשירותי הסליקה שלנו המאפשרים סליקת אשראי בטוחה, תרומות בהוראת קבע, הוצאת קבלות מוכרות לצרכי מס, תרומות בביט, פלטפורמה לניהול תרומות, קבלות דיגיטליות ועוד. 
  2. גיוס המונים - אתם מוזמנים להיעזר במחלקת JGive PRO שתעזור לכם בבניית אסטרטגיה ארוכת טווח לגיוס כספים. המחלקה תסייע לכם בבנייה של קמפיין גיוס מותאם אישית, הצבת     יעדים ואסטרטגיות למימושם, והכל בליווי צמוד עד לגיוס כספי מלא לפרויקטים השונים שלכם. זה אחד הכלים להגדלת התרומות לעמותה שלכם, ואנו נשמח להעמיד אותו לרשותכם כדי לעזור לכם להצליח.

לסיכום

הקמת עמותה היא תהליך בירוקרטי לא פשוט, אבל אם אתם מעוניינים להפוך את הנתינה לדרך חיים המאמץ שווה את זה. עם ליווי של אנשי מקצוע מתאימים זה יהיה מהיר יותר משאתם חושבים, ויאפשר לכם להתחיל ולתרום למען המטרה שלכם. חשוב לזכור כי האתגר האמיתי מגיע אחרי הקמת עמותה, והוא הפרסום וגיוס הכספים למטרות השונות. לכן אנו מזמינים אתכם להיעזר בסל הכלים השלם שאנו מציעים לעמותות ולהעלות את הסיכויים שלכם להגיע ליעדי הגיוס ומטרות העמותה. בשנים האחרונות סייענו למאות ארגונים, עמותות ומלכ״רים, ונשמח לסייע גם לכם להפוך את העולם למקום טוב יותר.

להורדת המסמך המלא

תודה! להורדת המסמך לחצו כאן

להורדת הקובץ
משהו לא עבד. שננסה למלא את הטופס שוב?

להורדת הסקר המלא

להורדת הסקר לחצו כאן

משהו לא עבד. שננסה למלא את הטופס שוב?

להורדת המסמך המלא

תודה! להורדת המסמך לחצו כאן

להורדת הקובץ
משהו לא עבד. שננסה למלא את הטופס שוב?

להורדת הסקר המלא

להורדת הסקר לחצו כאן

משהו לא עבד. שננסה למלא את הטופס שוב?

Adm

מאמר מערכת

The JGive Team