פילנתרופיה - מה זה והאם היא קיימת בישראל?

מי יכול לקבל מימון מקרנות פילנתרופיות, האם יש קרנות כאלו בישראל ומהם תחומי הפעילות שלהן? אבל לפני הכל - מהי בכלל פילנתרופיה?

פילנתרופיה קיימת כדי לשפר את העולם וכדי לתת לחברה שלנו בחזרה. מדינות רבות בעולם משתדלות לתת למען האזרחים שלהם את הטוב ביותר, אך ברור שחלוקת משאבים שווה היא עניין מאתגר למדי ואנו עוד רחוקים מאוטופיה בעניין הזה. לשם כך ישנם גופים שעושים למען אחרים ואנו מדברים כמובן על עמותות וגופים ללא מטרות רווח, שאחת מדרכי גיוס הכספים העיקריות שלהם היא נדבנים וקרנות פילנתרופיות. מי יכול לקבל מימון מקרנות פילנתרופיות, האם יש קרנות כאלו כאן אצלנו בישראל ומהם תחומי הפעילות של קרנות אלו? מיד נענה על כל השאלות, אבל קודם כל – מהי בכלל פילנתרופיה.

מה זה בכלל פילנתרופיה?

ההגדרה של פילנתרופיה, או נדבנות בעברית, היא תרומה כלשהי של מוצרים, שירותים, כסף או זמן ללא כל תמורה וזאת במטרה לשפר את איכות החיים של האדם ולקדם חברה טובה ובריאה יותר כחלק מתחום תרומות ומעשרות. הפילנתרופיה היא מקור ההכנסה המרכזי של תחומים שונים כגון קידום אומנות, ארגוני דת, מפעלי חינוך, ארגוני צדקה ותמחוי, ארגונים שלסיוע הומניטרי (באזורי מלחמה למשל או לאחר אסונות טבע) ועוד.

האם קיימות קרנות פילנתרופיות בישראל?

בהחלט, ישנן בישראל מאות קרנות פילנתרופיות שונות המעניקות סיוע בתנאים שונים. שתיה קרונות הגדולות בארץ הן "קרן מפעל הפיס" שנחשבת לקרן הפילנתרופית הגדולה בישראל ו"קרן אריסון" שהוקמה בשנת 1981. מעבר לכך קיימות בארץ עוד קרנות רבות בהיקפים שונים – לדוגמה,"קרן אילת" המעודדת את תושבי העיר הדרומית לרכוש השכלה גבוהה בעזרת מלגות, "קרן אייסף" שהיא קרן מוכרת וגדולה יחסית, "הקרן הבינלאומית לחינוך", "קרן אספר" התומכת בנוער בסיכון ובקידום לימודי השואה ועוד.

מהם סוגי קרנות הפילנתרופיה הקיימים?

ישנם סוגים של קרנות פילנתרופיות וישנן כמה דרכים לסיווגן. ראשית ישנן קרנות ציבוריות כמו קרן מפעל הפיס שהן קרנות בחסות המדינה ומנגד קרנות פרטיות כמו קרן אריסון. כמוכן ישנן קרנות העוסקות בהענקת תרומות בלבד, כאלו שמתפעלות פרויקטים בעצמן בכסף וכאלו שעושות זאת במקביל – מעניקות כספים ומוציאות פרויקטים שונים לפועל. אפשר לחלק את הקרנות גם על פי תחומי המימון השונים שהם רבים ומיד נדבר עליהם בהרחבה.

האם כל אחד יכול לקבל מימון מקרן פילנתרופיה?

קרנותפילנתרופיות, מן הסתם, הן לא גופים המחלקים כסף באקראי לאנשים. כל התרומות חייבותלהיעשות בצורה מסודרת על פי החוק, תוך דיווח ושקיפות מול הגורמים הרלוונטיים, החלמרשויות המס ועד לציבור הרחב באופן כללי. מי שיכול לקבל מימון מקרנות אלו הם רקגופים המוגדרים כמלכ״ר – ארגונים ללא מטרות רווח, וכן בתי חולים ומוסדות רפואייםהנעזרים בכספים כדי לסבסד שירות רפואי לציבור הרחב ולהעניק שירותים רפואיים למעוטייכולת.

מהם תחומי הפעילות של קרנות פילנתרופיות?

כאמור ישנן מאות קרנות פילנתרופיות שונות בארץ ובעולם והן עוסקות בנושאים שונים לרבות תרבות ואומנות, חינוך, סביבה, בריאות, שירותים חברתיים, מדע וטכנולוגיה, סיוע הומניטרי, קידום יחסים בין-לאומיים וכן הלאה. לרוב הקרנות עונות על יותר מהגדרה אחת ועוסקות בכמה תחומים המשיקים זה לזה במקביל. למשל "קרן ברון דה הירש" פועלת לתמיכה וקידום של נוער בסיכון ובמקביל לסיוע בהתיישבות יהודית וצמצום הפערים בין יהודים לערבים או "קרן ג׳נסיס" הפועלת לחיזוק הזהות היהודית שליהודים דוברי רוסית ברחבי העולם וכן תומכת בארגונים יהודים ברחבי ממלכת בריטניה.

האם בכלל אפשר להשיג מימון מקרן פילנתרופית?

בהחלט! אם אתם עונים להגדרה של גוף שיכול לקבל תרומות מקרנות פילנתרופיות (מלכ״ר או מוסד רפואי/ציבורי מוכר), תוכלו להגיש בקשה לקבלת מימון ותרומה בערוצים המקובלים מקרנות רלוונטיות. אם עדיין לא יצא לכם לעסוק בזה, אתם עתידים לגלות שישנה תחרות על התרומות וקרנות צריכות להחליט למי יתרמו ולמי לא. ישנה חשיבות רבה של פנייה בצורה מסודרת ושל הכנת הבקשה באופן יסודי ושווה בהחלט להכיר את היתרון המובהק של עמותת Jgive שפיתחה פלטפורמה חכמה ונוחה לפנייה לקרנות וגם לתורמים פרטיים.

איך JGive נכנסת בתמונה?

כמו בכל תחרות – כדי שהקרנות הפילנתרופיות יבחרו בנו, עלינו לדעת איך לפנות אליהן ואיך לשכנע שהמטרה שלנו היא החשובה מכולן. עמותת JGive פיתחה פלטפורמה אינטרנטית חכמה ונוחה שמאפשרת לפנות אל כל קהל התורמים, בין אם קרנות או תורמים פרטיים, בקלות ובאופן מקצועי. גם אתם למעשה יכולים לפתוח עמותה ולהתחיל לגייס כספים דרך אתר JGive. התהליך כולל הכנת כרטיס עמותה מסודר הכולל תמונות ומידע מקיף וכן הקמה של קמפיינים קבועים ומזדמנים לתרומה.

 

מהצדהשני JGive מספקת לתורמים ממשק נוח לניהול התרומותשלהם. בין אם מדובר בנציגי קרנות פילנתרופיות ובין אם בתורמים פרטיים, המערכתמאפשרת לנהל את התרומה באופן אסטרטגי ומושכל ולמקסם את הטבות המס הניתנות כמו למשלאת סעיף 46(א) לפקודת מס הכנסה. יותר מכך – דרך JGive אפשר לתרום גם במניות ואפילו להשקיע את הכסף ולמקסםאותו עד שמחליטים למי בדיוק לתרום.

 

אם עדיין לא פתחתם עמותה והתחלתם למסד את הנתינה זה הזמן לעשות כן. לאחר מכן שווה בהחלט להכיר את הממשק המתקדם של JGive ולעמוד ביעדי הגיוס מהיום הראשון. באתר של JGive תוכלו לקבל מידע חשוב כמו טיפים למימון המונים, איך פותחים עמותה ועוד טיפים חשובים שיעזרו לכם בתהליך.

לסיכום

פילנתרופיה היא תחום של נתינה למען האחר ללא מטרות רווח ומתוך מטרה נעלה לתקן את העולם ולצמצם את הפערים בו. הקרנות הפילנתרופיות עוסקות בתחומים שונים ושונות אחת מן השנייה בהיבטים נוספים. חשוב לזכור כי אפשר לגייס כספים מקרנות ותורמים פרטיים רק בתור עמותה ללא מטרות רווח ואם עדיין לא עשיתם זאת וכבר התחלתם בפעילות חברתית ובגיוס תרומות עליכם להסדיר זאת מיד. רצוי ללמוד איך לגייס כספים בצורה טובה ובאופן קבוע כי זהו הדלק של עמותות שאין להן מקור רווח. הפלטפורמה הייחודית שפיתחנו כאן ב- JGiveכבר עוזרת למאות ארגונים בישראל כיום לגייס כספים בצורה יעילה דרך פנייה ישירה לקרנות פילנתרופיות ותורמים פרטיים כאחד. אנו מזמינים אתכם להיווכח בעצמכם ליתרונות הרבים שלה ואתם מוזמנים לקרוא עוד ולקבל עוד כלים להגדלת התרומות לעמותה שלכם בבלוג שלנו. בהצלחה!

להורדת המסמך המלא

תודה! להורדת המסמך לחצו כאן

להורדת הקובץ
משהו לא עבד. שננסה למלא את הטופס שוב?

להורדת הסקר המלא

להורדת הסקר לחצו כאן

משהו לא עבד. שננסה למלא את הטופס שוב?

להורדת המסמך המלא

תודה! להורדת המסמך לחצו כאן

להורדת הקובץ
משהו לא עבד. שננסה למלא את הטופס שוב?

להורדת הסקר המלא

להורדת הסקר לחצו כאן

משהו לא עבד. שננסה למלא את הטופס שוב?

Adm

מאמר מערכת

The JGive Team