"אפשר ב-bit?": כך תתרמו מתנות לאביונים אונליין

למה שיטות התשלום החדשות מאתגרות את העמותות בפורים ואיך בכל זאת אפשר לתרום נכון בחג?

כמו בכל חג, גם בפורים יש מצוות שמצווה לקיים במהלך היום עצמו. זה אולי יפתיע כמה מכם - אבל להתחפש זה לא אחת מהן. מה כן? לתרום לנזקקים. בעבר זה היה פשוט - במהלך החג היו יוצאים עם ארנקים שלופים ומעבירים סכומים במזומן לארגונים שונים, או ישירות לעניים ברחבי העיר. ואז הגיע האשראי.

אז מה הסיפור?

אומנם תרומות ומעשרות הן מצווה המתאימה לכל חודש בשנה, מצוות התרומה לאביונים היא מצווה שנהוגה בחג פורים. עם התפתחות האינטרנט והתשלומים באשראי, נוצר אתגר לקיים את מצוות החג, משום שבאשראי קיים פער בין הזמן בו מבוצעת התרומה לבין הזמן בו עובר הכסף בפועל לעמותה. איך נעביר תרומה בו ביום, אם חברת האשראי מעבירה את הכספים לעמותות רק בעשירי לחודש (למשל)

הלוואה מהעתיד

כדי לאפשר לתורמים לבצע תרומה לקהילה כחלק ממצוות החג הזה באמצעות תשלום באשראי, ההדרכה השגרתית לעמותות היא לתרום כספים "על החשבון". כלומר, העמותה יכולה לדעת באמצעות צפייה בנתוני האשראי כמה כסף נתרם לה במהלך החג - ולתרום אותו באותו היום באמצעות הכספים שהיא מחזיקה בעו"ש, בידיעה שהכסף ייכנס בעתיד. סוג של הלוואה מהעתיד, אם תרצו.

ומה קורה אם לעמותה נתרמו סכומים גדולים שאין לה בעו"ש והיא לא יכולה לחלק? כאן יש כמה אפשרויות - אפשרות אחת היא ללוות (ממש, מהבנק) כסף כדי לאפשר את החלוקה במהלך היום. אבל יש גם אפשרות נוספת שחוסכת בירוקרטיה והלוואות. מכיוון שבד"כ בפורים נתרמים סכומים הגבוהים מהסכום המוגדר בהלכה לעניין "מתנות לאביונים", יכולה העמותה להעביר במהלך החג רק את הסכום המינימלי (50 ש"ח בערך) ואת שאר התרומה להפנות לטובת הפעילות השוטפת של העמותה. בצורה זו, אם 100 תורמים תרמו יחד מיליון ש"ח במהלך החג, העמותה יכולה לבחור להעביר 50 ש"ח על כל תורם במהלך הפורים.

לתרומת מתנות לאביונים באתר JGive >

מתנות לאביונים - כמה ולמי?

אז אחרי שסגרנו את העניינים הטכניים - בואו נתקדם לתכלס. כדי לקיים את מצוות מתנות לאביונים תצטרכו לתת שתי מתנות לשני אביונים. סכום התרומה נתון במחלוקת. יש אומרים שיוצאים בפרוטה ויש אומרים שצריך לתת סכום כסף השווה לסעודה (כ15-20 ₪). כלומר, 50 ש"ח סוגרים לכם את הפינה בחג. כמובן שאם בא לכם לתרום יותר - אף אחד לא יגביל אתכם. להיפך, בהלכה נכתב "מוטב להרבות במתנות לאביונים מלהרבות משלוח מנות מלהרבות בסעודה".

למי תורמים? בעיקרון, לכל מי שמבקש. ההנחיה בפורים היא "כל הפושט יד - נותנים לו". זה אומר שלא מדקדקים עם העניים בפורים, אבל בכל אופן כדאי להשקיע ולתת לעמותות שמחלקות את הכסף לאנשים עניים בהגדרה הכלכלית.

לתרומת מתנות לאביונים באתר JGive >

שורה תחתונה

היום אפשר לתרום באשראי ובכל אפליקציות התשלומים השונות. כדי לקיים את מצוות החג תצטרכו לתרום 50 שקלים לפחות לשני עניים שונים וכדאי לתרום לארגונים או עמותות המחלקים את הכסף לעניים בהגדרה. לפני שאתם מבצעים תרומה בפורים באשראי - חשוב לשים לב שהעמותה לה אתם תורמים מודעת לעניין תרומה בו ביום. אנחנו ממליצים להקדים ולתרום כבר בכניסת החג או בבוקר, כדי לחסוך מצב בו התרומה מופיעה מאוחר מדי בחשבון העמותה ושאולי היא לא נלקחה בחשבון.


ריכזנו לכם הכל במקום אחד

לכבוד החג פתחנו באתר שלנו עמוד ייעודי לתרומת מתנות לאביונים ובו נמצאות רק עמותות הנושאות באחריות להעביר את כספי התרומות שלכם ביום התרומה. כל העמותות באתר הן עמותות רשומות עם אישור ניהול תקין והתרומות להן מוכרות לצורכי מס. לתרומה באתר >

להורדת המסמך המלא

תודה! להורדת המסמך לחצו כאן

להורדת הקובץ
משהו לא עבד. שננסה למלא את הטופס שוב?

להורדת הסקר המלא

להורדת הסקר לחצו כאן

משהו לא עבד. שננסה למלא את הטופס שוב?

להורדת המסמך המלא

תודה! להורדת המסמך לחצו כאן

להורדת הקובץ
משהו לא עבד. שננסה למלא את הטופס שוב?

להורדת הסקר המלא

להורדת הסקר לחצו כאן

משהו לא עבד. שננסה למלא את הטופס שוב?

Adm

מאמר מערכת

The JGive Team